Anonym.

Att kommentera anonymt är inte det jag tycker bäst om.
Njä. Jag är ganska trött på anonyma kommentarer, eftersom att anonyma komentarer sällan innehåller något positivt. Iallafall. Jag fick iallafall en kommentar av "J".

image39

Jag antar att "J" är någon jag känner, eftersom att personen i fråga vet att jag när jag var vegetarian åt jag godis(utan gelatin ioförsig) och pizza (med eller utan löpe, det vet jag inte. Dåligt, jag vet).

Men iallafall, anonyma kommentarer suger.

Jag förväntar mig inte att jag någonsin kommer att få reda på vem det var som skrev kommentaren, för det får jag aldrig. Men jag får en känsla av att någon går bakom ryggen på mig. Någon som känner sig träffad och som är min vän vågar inte säga rakt ut att hon/han tycker att jag gör fel. Så, ett anonymt påhopp sitter som handen i handsken.
Illa.

Förövrigt så handlade inte "passiva veganer" om vad man äter, det handlade om vad man gör/inte gör för djuren förutom att vara deras "vän" och inte äta upp dom.


Och förövrigt igen "J" : Jag äter varken ost eller godis eller mjölk eller ägg, för jag är en felfri vegan.  uitrpostecken utropstecken. 
ironi.


Passiva veganer?

Nu är grannen ute och skakar mattan. Igen.


Igår innan Aleks åkte till vemdalen hade vi en, som alltid, ytterst givande diskussion. Eller, diskussion var det kanske inte, eftersom att vi tycker precis samma (för diskussioner är väl arumenterande?), men vi pratade ialafall om samhället. Eller mest om djurrätt, men det är ju en del av samhället.

Vad är en vettig anledning till att man ska äta kött? Vad är ett vettigt argument? Att det är proteinrikt? Nyttigt? Nja. Det är det enda jag kan komma på, men det håller ju inte. Det är exakt lika mycket protein i soja och man får ju cancer till sist. Eller?

Men, det var inte det vi paratde om. Nej. Vi pratade om de som redan är vegetarianer/veganer. Ni vet, jag älskar er, MEN (...) är det inte rätt dåligt engagemang i allmänhet bland de som är emot köttätning? Jag säger inte att jag är bättre, för jag engagerar mig inte alls så mycket som jag tycker att jag borde. Men illafall. Om man är emot köttkonsumtion och för djurskydd/djurrätt, räcker det då att bara säga nej tack? Jag tycker nog inte det. Jag hade aldriog fått ro i kroppen av att "bara" inte äta kött. Jag måste förmedla ett budskap också. Jag måste. Jag är ju medveten om att andra människor äter kött, och så länge någon äter kött så kommer djur att mördas.

Det känns okonsekvent att inte arbeta för djurens frihet när man i sin praktik är för den. 
 "nej, jag är emot koncentrationsläger, så jag dödar inga judar". Eller? Judarna mördas ju fortfarande? Eller hur.
Jag må vara orättvis, elak eller blind för hur mycket vi egentligen påverkar, men mina ögon upfattar att det inte räcker att bara tacka nej.


Djur är inte mat.
Inte för någon.

Örnrockan

Mördarrockan

Okej. Rockan kastade sig upp och träffade kärringen av misstag, synd, hon dog.
Reportern berättar : "örnrockan är känd för att hoppa upp ur vattnet när den blir jagad av rovfiskar, den skulle aldrig medvetet gå till attack mot människor."

MEN VARFÖR LIGGER ÖRNROCKAN DÖD?
DET VAR JU INTE MEDVETET!!!!!

jävla människor.


Go vegan or die/Påskspecial



"Since cows cannot produce milk unless they have calves every year, approximately one half will be males, and males don't produce milk.  Most of the male calves are taken away from their mothers in two or three days and chained in crates so they cannot move and exercise. 

It's no wonder that this calf has such a forlorn look.  He has known only cruelty from the day of his birth, and that's all he will know until the day of his death at four months of age.  Every piece of veal that a person eats says that they support this kind of abuse.


Some people question us about the harm their using dairy products does to animals.  Veal, milk, and cheese are all by-products of the dairy industry.  These products come to people's tables through enormous suffering and death."



Påskafton:
MAT!

Förrätt:
Potatissoppa
Potatis, purjolök, veg. buljong, färska örtkryddor.

  • Dela potatisen, koka tills den är klar. Tillsätt purjolöken och buljongen strax innan. Mixa till lagon "slät" konsistens. Krydda efter smak.

  •  

    Varmrätt:
    Couscouspaj

    Pajskal:
    3 3/4 dl vetemjöl
    100 g mjölkfritt margarin
    1 msk olja
    1 tsk sambal oelek
    1 finhackad röd spansk pepparfrukt
    2 msk vatten
    1 form m löstagbar kant ca 24 cm i diameter, eller vanlig form
    Fyllning:
    2 msk rapsolja
    2 finhackade klyftor vitlök
    2 dl couscous
    4 dl vatten
    50 g urkärnade gröna oliver
    6 stora feferoni i lag
    2 msk olivolja
    2 finhackade gula lökar
    2 msk basilika
    1 tsk salt
    3 stora tomater
    äggstanning utan ägg:
    1 dl sojagrädde
    1 dl vatten
    1/2 tsk salt

    Blanda samman vetemjöl, margarin, olja, spansk peppar och oelek i en matberedare och kör till en smulig deg. Tillsätt vatten lite i taget och kör till en fast deg. Tryck ut den i ett jämnt lager i botten av formen samt ca 4 cm upp på kanterna. Ställ i kylen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och couscous ca 2 min. Tillsätt vatten och låt koka 5 min utan lock. Ställ åt sidan med lock. Sätt ugnen på 225 grader. Skär oliver och peperoni i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs löken ca 2 min, blanda ner couscous, oliver och peperoni och fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med basilika och salt. Skiva tomater och lägg hälften av dessa i botten av pajen. Lägg couscousblandningen ovanpå och täck med resten av tomaterna. Gör såsen och häll över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna och sedan kallna i kyl eller servera varm. Kan värmas i ugn på 175 grader i 20 min. Gott med vitkålssallad till!


    Efterrätt:
    Halvtimmespaj

    Pajdeg:
    1 ½ dl vetemjöl
    2 dl havregryn
    1 dl strösocker
    1 tsk bakpulver
    100 gr mjölkfritt margarin
    Fyllning:
    1 ½ dl sylt (t.ex. hallon, blåbär, jordgubbs el. krusbär)
    Alt. djupfrysta bär
    Alt. färska frukt/bär

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Hacka matfettet i blandningen till en smulig massa. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, eller pajform, ca 22 cm i diameter. Täck botten med hälften av degen. Plattat till ytan lätt och bred över sylten, bären eller frukten. Strö över resten av degen och grädda pajen i 200 grader i ca 25 minuter.


    Lidande

    image28


    jag måste gråta.

    Kaj!

    Läste en intressant blogg nyss (ska strax läsa mer)
    Kaj hette han som skrev. Fin kille.

    Kaj







    Jag kom förövrigt på att jag ser så jäkla snäll ut på min profilbild. Jag är ju faktiskt inte så snäll? Borde byte till något argare och kaxigare. Eller?

    Hur fin var inte Erik då?

    image27

    Hur fin kille som helst :)

    jag önskar dig en bra dag med Erik!



    och ja, vi behöver fler av de bra dagarna....

    På tal om...

    ingenting alls, så får vem som helst komma och kolla på Earthlings med mig på aranäs på onsdag :)





    VEGAN!

    GO VEGAN OR DIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    image26
    P.S! jag älskar den här bilden så mycket att jag vill älska med den!


    RSS 2.0