Arg.
NU är jag arg igen. Jag är arg på köttätning. Hur kan det vara så svårt att välja bort kött ifrån sin kost? VI SNACKAR FÖR FAN OM LEVANDE VARELSER. Det är ju faktiskt ganska pinsamt att man äter kött. Att det är anses okej. Att det är mer accepterat att äta kött, än att inte äta kött. Monster. Köttmonster. Jag är trött på köttätandet.
Det är ju sinnessjukt.
AAAAH. Det känns som att jag måste typ... döda en hockeyblockare eller någonting.
MEET YOUR MEAT.
jag har visat den förr, och jag visar den igen.
Man undrar ju vad fan man ska bahöva göra för att människor ska förstå.
Det är ju sinnessjukt.
AAAAH. Det känns som att jag måste typ... döda en hockeyblockare eller någonting.
MEET YOUR MEAT.
jag har visat den förr, och jag visar den igen.
Man undrar ju vad fan man ska bahöva göra för att människor ska förstå.
FILMVISNING
Den 5 mars 2008
klockan 14:30
i sal C 320 på aranäs
KOMMER JAG OCH MINA VÄNNER VISA EARTHLINGS.
Be there.
klockan 14:30
i sal C 320 på aranäs
KOMMER JAG OCH MINA VÄNNER VISA EARTHLINGS.
Be there.
Skinn och päls är deras egna!
I ALLAS VÅRAT SVERIGE.
"Grisar kan leva till de blir 15 år. De vill röra sig, böka i jorden, ströva omkring, bygga bo och umgås med andra grisar som de gillar, förstås. Grisar är mycket sociala individer.
Falukorv, prinskorv och fläskfilé i affärerna betyder att:
De allra flesta grisar blir inte äldre än 3-7 månader. Mödrar får leva till 4-5 ård ålder för att kunna föda nya grisar.
Området som de flesta av dem har att leva på att inte större än deras egen kropp (ca 1 kvadratmeter) och de lever sina korta liv helt och hållet inomhus utan solljus och frisk luft. Första gången de får komma ut i naturen är när de ska in i slakttransporten.
Kor kan bli 20-25 år gamla. De vill ströva omkring, beta, idissla, sova, och meddela sig med andra kor. De buffar och slickar sina kokamrater och gillar att ligga högt upp så att de får god utsikt och kan hålla koll på vad som händer runt omkring dem.
Köttfärs och mjölk och ost och grädde i affärerna betyder att:
Kor dödas för att bli såkallat nötkött och köttfärs, eller så sätts de i mjölkproduktion. Mjölkkorna dödas när de anses ha tjänat färdigt och fött kalv på kalv och tappats på mjölken. Då är de 4-6 år gamla. Deras kalvbarn har då tagits ifrån dem en eller ett par dagar efter födseln. Kalvarna hamnar i ensamboxar. De flesta hankalvar får bara leva till 6-20 månaders ålder. Deras mödrar lever kvar och står uppbundna i många månader i sträck under vintersäsongen. De kan då inte röra vid varandra, vilket de mår psykiskt dåligt av.
Hönor kan bli lika gamla som hundar - 10 år. De vill leva i grupper med andra hönor. En lagom grupp består av 10 hönor. Det kan vara rätt så tufft i en hönsflock så ett viktigt krav för att hönor ska trivas är att det finns utrymme att komma undan från de gruppkamrater de är i fejd med. Hönor vill krafsa i sand, picka och helst sköta om många små kycklingar. Kycklingmamma - det är något fint det!
Ägg och kyckling i affärerna betyder att:
Hönor som kan värpa ägg trycks ihop i små burar. Ofta har de inte mer utrymme per höna än ett A4-papper. De dödas när de är 1-2 år gamla. Då är de psykiskt störda och fysiskt sjuka. Deras bröder, nyfödda kyklingar av hankön, slängs antingen ner i kvarnar där de mals ihjäl levande eller i säckar där de kvävs till döds. De flesta hönor lever i burar i jätteanläggningar med 5 000-10 000 hönsindivider. Du kan tänka dig larmet och den damm-och kissluktande doften.
De kycklingar som inte ska värpa ägg utan bara stå på tillväxt och bli "grillad kyckling" är fem, sex veckor gamla när de slaktas. De hängs upp och ner i fötterna för att få en elchock innan halsarna skärs av."
Veg <3
Falukorv, prinskorv och fläskfilé i affärerna betyder att:
De allra flesta grisar blir inte äldre än 3-7 månader. Mödrar får leva till 4-5 ård ålder för att kunna föda nya grisar.
Området som de flesta av dem har att leva på att inte större än deras egen kropp (ca 1 kvadratmeter) och de lever sina korta liv helt och hållet inomhus utan solljus och frisk luft. Första gången de får komma ut i naturen är när de ska in i slakttransporten.
Kor kan bli 20-25 år gamla. De vill ströva omkring, beta, idissla, sova, och meddela sig med andra kor. De buffar och slickar sina kokamrater och gillar att ligga högt upp så att de får god utsikt och kan hålla koll på vad som händer runt omkring dem.
Köttfärs och mjölk och ost och grädde i affärerna betyder att:
Kor dödas för att bli såkallat nötkött och köttfärs, eller så sätts de i mjölkproduktion. Mjölkkorna dödas när de anses ha tjänat färdigt och fött kalv på kalv och tappats på mjölken. Då är de 4-6 år gamla. Deras kalvbarn har då tagits ifrån dem en eller ett par dagar efter födseln. Kalvarna hamnar i ensamboxar. De flesta hankalvar får bara leva till 6-20 månaders ålder. Deras mödrar lever kvar och står uppbundna i många månader i sträck under vintersäsongen. De kan då inte röra vid varandra, vilket de mår psykiskt dåligt av.
Hönor kan bli lika gamla som hundar - 10 år. De vill leva i grupper med andra hönor. En lagom grupp består av 10 hönor. Det kan vara rätt så tufft i en hönsflock så ett viktigt krav för att hönor ska trivas är att det finns utrymme att komma undan från de gruppkamrater de är i fejd med. Hönor vill krafsa i sand, picka och helst sköta om många små kycklingar. Kycklingmamma - det är något fint det!
Ägg och kyckling i affärerna betyder att:
Hönor som kan värpa ägg trycks ihop i små burar. Ofta har de inte mer utrymme per höna än ett A4-papper. De dödas när de är 1-2 år gamla. Då är de psykiskt störda och fysiskt sjuka. Deras bröder, nyfödda kyklingar av hankön, slängs antingen ner i kvarnar där de mals ihjäl levande eller i säckar där de kvävs till döds. De flesta hönor lever i burar i jätteanläggningar med 5 000-10 000 hönsindivider. Du kan tänka dig larmet och den damm-och kissluktande doften.
De kycklingar som inte ska värpa ägg utan bara stå på tillväxt och bli "grillad kyckling" är fem, sex veckor gamla när de slaktas. De hängs upp och ner i fötterna för att få en elchock innan halsarna skärs av."
Veg <3
Gåsleverkampanjen.
Startade med demostrationerna i söndags, resturangen vi stod utanför då (Heaven23, i Gothia Towers) tog bort gåslever från menyn bara nästa dag! Hur grymt som helst.
Jag skriver upp när nästa demostration är här, alla som vill följa med får jätte jätte gärna! Alla behövs!
Kort info:
Jag skriver upp när nästa demostration är här, alla som vill följa med får jätte jätte gärna! Alla behövs!
Kort info:
Foie Gras
Foie gras (direkt översatt från franskan till "fet lever") är ank- och gåslever från uppfödningar där djuren föds upp under extremt grymma förhållanden. Utöver det att ankorna och gässen hålls i en miljö som är helt onaturlig för vattenlevande djur så tvångsmatas de med så stora mängder mat att levern sväller upp till 10 gånger sin normala storlek.
Därför startar GBGDA en kampanj för att få de restauranger i Göteborg som serverar foie gras att sluta med det. Vi har gjort besök på flera restauranger i och informerat dem om djurplågeriet som ligger bakom produktionen och kommer att fortsätta med det arbetet.
Pas-Siv
Förlåt för att jag är så passiv. Jag jobbar på det.
En gammal vis man sade en gång:
Fy fan för KÖTTKOSTARE.
En gammal vis man sade en gång:
Fy fan för KÖTTKOSTARE.